Το εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας Τα καφέ του δήμου
e-ticketing  Πρόγραμμα 2012
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
17 Ιαν 17
MIND THE LAB - H Επιστήμη & η Τεχνολογία ταξιδεύουν στο Μετρό!
MIND THE LAB
H Επιστήμη & η Τεχνολογία ταξιδεύουν στο Μετρό!
 
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 (8.00 – 22.00)
Μια ημέρα γεμάτη επιστήμη στο Μετρό της Αθήνας
Υπό την αιγίδα της 
Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας
 
Είναι δυνατόν να συναντήσουμε την Επιστήμη κυριολεκτικά… στο δρόμο μας; Ναι, μέσα από το Mind the Lab στο Μετρό, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, όλη μέρα!
 
Η διάδοση και η επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό κατακτά, τα τελευταία χρόνια, όλο και μεγαλύτερο έδαφος: Science Festivals, Βραδιά του Ερευνητή, διαγωνισμός Famelab, επιστημονικό θέατρο, Stand up Science κ.ά. Το γεγονός αυτό προκαλεί τους  νέους επιστήμονες και ερευνητές που πλέον πρόθυμα συμμετέχουν και παρουσιάζουν την επιστημονική τους γνώση με τρόπο κατανοητό, ελκυστικό και ψυχαγωγικό. Αντίστοιχα όμως και το κοινό ανταποκρίνεται και αγκαλιάζει με αμείωτο ενδιαφέρον κάθε διαφορετική προσπάθεια πρόσβασης στη γνώση και την επιστήμη.

Με το σκεπτικό αυτό η SciCo, που από το 2008 και μέσα από ποικίλες  δράσεις πρωταγωνιστεί με ξεχωριστή επιτυχία στον χώρο της Επικοινωνίας της Επιστήμης, επινοεί διαρκώς νέους τρόπους «συμφιλίωσης» της επιστήμης με το ευρύ κοινό.

Η νέα της πρόταση Mind the Labσε συνεργασία με το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση και του The People’s Trust– στο Μετρό της Αθήνας, χώρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καθημερινή μας ζωή και χρησιμοποιείται αδιακρίτως από χιλιάδες συμπολίτες μας, δεν θα μπορούσε να συνδεθεί πιο εύστοχα με την Επικοινωνία της Επιστήμης.

Το Mind the Lab, ένα πρωτότυπο επιστημονικό γεγονός στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης μας,  υπόσχεται να μας αποκαλύψει την επιστήμη που συνοδεύει τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ψηφιακά παιχνίδια, επιστημονικά «στιγμιότυπα», πειράματα και εκθέματα θα είναι μόνο λίγες από τις δεκάδες δράσεις που με τη συμμετοχή νέων επιστημόνων/ερευνητών/εκπαιδευτικών θα παρουσιαστούν σε επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.
 
Το Μind the Lab καλεί μικρούς και μεγάλους, βιαστικούς και μη, να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης και της επιστήμης!

Όραμα μας: Το Μind the Lab να ταξιδέψει σε όλους τους σταθμούς του   κόσμου. Με τη δική σας συνδρομή μπορούμε να το πετύχουμε!
 
Διοργάνωση:  
 
Scico, British Council, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 
 
Με την υποστήριξη:
Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση
The People’s trust
 
Πληροφορίες: www.mind-the-lab.com
Email: elpiniki@scico.gr
T+: 2106775892
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max