29 Σεπ 16
H Γιορτή Εθελοντισμού για το Wheeling2help Vol.2 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων κλείνει με μεγάλη επιτυχία
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η Γιορτή Εθελοντισμού για την υποδοχή του Wheeling2help Vol.2, η οποία οργανώθηκε από τον οργανισμό ethelon, φέρνοντας κοντά περισσότερους από 750 παρευρισκόμενους, 50 εθελοντές και 50 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εταιρίες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για θέματα αναπηρίας, αθλητισμού, υγείας και περιβάλλοντος. Παράλληλα, υποδεχτήκαμε την ομάδα ποδηλατών του Wheeling2help Vol.2 οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας Γιορτές Εθελοντισμού σε 20 ελληνικές πόλεις με τελικό προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης και ένα σκοπό’ να μαζέψουν 19.000 για να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε βιωματικά εργαστήρια, να παρακολουθήσει ομιλίες και επιδείξεις και να ενημερωθεί για το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Παραδείγματα δράσεων είναι η επίδειξη του Αθλητικού Συλλόγου Tae Know Do «Οι Κόνδορες, η ανοιχτή συζήτηση εξοικείωσης με την αναπηρία «Wheeling2talk» του Σ.Κ.Ε.Π., η βιωματική δραστηριότητα «Ο Λαβύρινθος των Αισθήσεων» από το ExchangeAbility του ESN Greece, η θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας «Εκτός Δρόμου» του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, η συλλογή δείγματος σάλιου από το Be My Hero – Γίνε ο Ήρωάς μου για ένταξη στην λίστα πιθανών εθελοντών Δότη Μυελού των Οστών και το εικαστικό έργο με καπάκια και την αναπαράσταση ενός αναπηρικού αμαξιδίου από την Ομάδα Εθελοντών Alex. Επίσης παράλληλα με την Γιορτή Εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκε και το Evolution Ride όπου 50 στατικά ποδήλατα Tomahawk by ICG, 12 πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και μία γεμάτη αίθουσα από ποδηλάτες, πέρασαν 4 ώρες γεμάτες ενέργεια, δυνατή μουσική και ποδήλασία στα όρια.

Στο τέλος της Γιορτής Εθελοντισμού, πέντε Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί έλαβαν μέσα από μία συμβολική παράδοση από ένα αναπηρικό αμαξίδιο από την εκστρατεία του Wheeling2help. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έλαβαν τα  αναπηρικά αμαξίδια είναι η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών - ΠΑΣΠΑ, η ομάδα «ΛΟΑΤ ΑμεΑ», ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων μαζί με τον Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο «Ώρα για Δράση»  και το Best Buddies Greece. Επίσης, η εταιρία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ προσέφερε ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο θα αξιοποιηθεί από την ethelon για τις κοινωνικές της δράσεις σχετικές με αναπηρία.

Δείτε το album φωτογραφιών από την Γιορτή Εθελοντισμού εδώ: https://goo.gl/EQlHEJ

Δείτε την λίστα με όλους τους συμμετέχοντες και τις δράσεις τους εδώ: https://goo.gl/7NNdns

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook Page της ethelon: www.facebook.com/Ethelon.org/

To facebook event της Γιορτής Εθελοντισμού: www.facebook.com/events/1174577392563527/

Email Επικοινωνίας: hi@ethelon.org