23 Ιουν 15
Βραβείο επιχειρηματικότητας Heliix
H Heliix μία από τις ομάδες που μπήκαν στον επιχειρηματικό επιταχυντή του Innovathens ήταν οι νικητές του Hellenic Entrepreneurship Award 2015! εσείς θα κάνετε αίτηση στον επιχειρηματικό επιταχυντή? Αιτήσεις για τον 3ο και τελευταίο κύκλο έως τις 26 Ιουνίουhttp://www.innovathens.gr/ba/
Συγχαρητήρια Heliix!!!! Είμαστε περήφανοι!!!
Περισσότερες πληροφορίες για την Heliix: https://www.facebook.com/Heliixinc
 Περισσότερες πληροφορίες για το Hellenic Entrepreneurship Award: http://www.hellenicaward.com/en/

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε στις 22 Ιουνίου τις 3 επιχειρηματικές προτάσεις που βραβεύτηκαν κατά τη φετινή διοργάνωση. Οι νικητές θα λάβουν άμεσα συνολική χρηματοδότηση ύψους €1.000.000, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring), καθώς και ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης. Κατά τη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς υποβλήθηκαν περισσότερα από 730 επιχειρηματικά σχέδια. Οι νικήτριες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε ένα εύρος εμπορικών εφαρμογών, όπως η εκμετάλλευση της πράσινης ενέργειας, η τεχνολογία για την υποβοήθηση της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και το εξειδικευμένο διαδικτυακό delicatessen.

Ειδικότερα, οι φετινοί νικητές του Βραβείου είναι οι εξής:

·         Heliix - Μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon™. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού - ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.
Αιτούντες: Νίκος Αράπκουλες, Παναγιώτης Παπαδιαμάντης.

·         Smart Guide - Μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης, η οποία ανιχνεύει και ειδοποιεί για εμπόδια στο χώρο. Το καινοτόμο αυτό προϊόν θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο εστιάζοντας στο ξεχωριστό ανθρώπινο δυναμικό, την προσιτή τιμή διάθεσης και τις ισχυρές εξαγωγικές προοπτικές.
Αιτούντες: Καρκούλιας Γιώργος, Θράβαλος Νίκος.

·         Yoleni’s - Ένα ηλεκτρονικό delicatessen το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στον Ευρωπαίο και Αμερικανό καταναλωτή να προμηθευτεί αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. H ιστοσελίδα www.yolenis.com προσφέρει περισσότερα από 1200 προϊόντα από 110 καταξιωμένους παραγωγούς της Ελλάδας. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα και ποτά, καθώς και πλούσιες πληροφορίες για την κάθε περιοχή, τοπικές συνταγές και τρόπους σερβιρίσματος.
Αιτούντες: Νικόλαος Πίπας, Γιάννης Γεωργιάδης, Πέτρος Αγαζάνης.