Το εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας Τα καφέ του δήμου
e-ticketing  Πρόγραμμα 2012
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
15 Απρ 15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 «Εκπαιδευτικές δράσεις για τον βιομηχανικό πολιτισμό»
Η 18η Μαΐου εορτάζεται, όπως γνωρίζετε, σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία» (http://network.icom.museum/international-museum-day) και τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα θα είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων). Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Μαΐου και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ξεναγήσεις και μουσική εκδήλωση. 
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM (Ομάδα εργασίας για την Εκπαίδευση και τις Πολιτιστικές Δράσεις /ICOM - CECA), σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, προγραμματίζει Ημερίδα με τίτλο «Εκπαιδευτικές δράσεις για τον βιομηχανικό πολιτισμό».
 
Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων και εφαρμογών για μαθητικό και ενήλικο κοινό (εκπαιδευτικά προγράμματα, έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, διαδραστικές εφαρμογές κλπ) που σχεδιάστηκαν από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς ή εκπαιδευτικούς φορείς για την ερμηνεία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς και του τεχνικού πολιτισμού.
 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου, το απόγευμα, στο Aμφιθέατρο «Αθήνα 9.84» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και θα είναι ανοικτή στο κοινό.
 
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν, κατά κύριο λόγο, από μέλη του Ελληνικού Τμήματος του ICOM (άτομα ή εκπροσώπους φορέων), αλλά και από εκπροσώπους Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού (Διευθύνσεις, Εφορείες Αρχαιοτήτων, Μουσεία) ή άλλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της μουσειακής εκπαίδευσης.
 
Κάθε παρουσίαση θα έχει διάρκεια 15 λεπτά, ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα προβολής σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και έκθεσης έντυπου εκπαιδευτικού υλικού. 
 
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με παρουσίαση στην Ημερίδα «Εκπαιδευτικές δράσεις για τον βιομηχανικό πολιτισμό», να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα (στοιχεία ομιλητή) που μπορούν να βρουν εδώ και να τη στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση amalia.tsitouri@yahoo.gr  (με κοινοποίηση στη διεύθυνση icom@otenet.gr), το αργότερο μέχρι τις 17 Απριλίου 2015 (για τον έγκαιρο σχεδιασμό του προγράμματος).
 
 Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
 
 Τέτη Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM
 Αμαλία Τσιτούρη, εκπρόσωπος ομάδας εργασίας ICOM-CECA
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max