12 Φεβ 15
Εκδήλωση εκπαιδευτικού προγράμματος “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services”: Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο, ξεκινώντας τον καινούριο

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση εκπαιδευτικού προγράμματος

Μια πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, του ΣΕΚΕΕ, της Samsung Electronics Hellas, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αθήνα – 20 Ιανουαρίου 2015 –Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η Samsung Electronics Hellas και το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - INNOVATHENS - με θέμα “Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services”: ολοκληρώνοντας έναν κύκλο, ξεκινώντας τον καινούριο. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσα από παρουσιάσεις των συμμετεχόντων καθώς και η παρουσίαση της έναρξης του δεύτερου κύκλου του, ο οποίος ξεκινά στις 23 Μαρτίου 2015.

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος συμμετείχαν 25 σπουδαστές, απόφοιτοι διαφορετικών πανεπιστημίων, τόσο με τεχνικό όσο και με μη-τεχνικό υπόβαθρο. Οι ιδέες που σχεδιάστηκαν και τα prototypes που αναπτύχθηκαν αφορούσαν διαφορετικούς κλάδους όπως: της μόδας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού/ οικολογίας κ.ά. Οι ομάδες ανέπτυξαν επίσης το επιχειρηματικό μοντέλο της ιδέας τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο κινητό ηλεκτρονικό επιχειρείν (mobile business). Προσφέρεται δωρεάν και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του mobile. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες, διεξάγεται σε 4-5 εβδομάδες και οι σπουδαστές που θα το τελειώσουν με επιτυχία θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το ΚΕΚ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και περαιτέρω υποστήριξη από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ.

Η περίοδος υποβολής δηλώσεων ξεκινά στις 19/2 και ολοκληρώνεται στις 15/3. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση που θα βρουν στο site www.eltrun.gr/IDT-apply, μαζί με το βιογραφικό τους. Για περισσότερες πληρoφορορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, στο τηλέφωνο 210-8203663 ή στο e-mail fraidaki@aueb.gr. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαρτίου 2015. Όλοι όσοι επιλεγούν θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με υποτροφίες από την εταιρεία Samsung Electronics Hellas.

Σχετικά με τη Samsung Electronics Co., Ltd.
Η Samsung Electronics Co, Ltd είναι πρωτοπόρος εταιρεία παγκοσμίως στα προϊόντα τεχνολογίας και στοχεύει στην προσφορά νέων δυνατοτήτων στους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσω συνεχών καινοτομιών και εφευρέσεων, μεταμορφώνουμε τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, tablets, computers, φωτογραφικών μηχανών, οικιακών συσκευών, εκτυπωτών, LTE συστημάτων, ιατρικών συσκευών, ημιαγωγών και LED τεχνολογιών. Απασχολούμε 286.000 άτομα σε 80 χώρες με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 216,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.samsung.com/gr

Σχετικά με το ELTRUN
Το ELTRUN-The E-Business Research Center (www.eltrun.gr) είναι το μοναδικό θεσμοθετημένο ερευνητικό κέντρο για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 1991 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ELTRUN έχει 20 περίπου ενεργά μέλη στα οποία περιλαμβάνονται 5 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από τη διεξαγωγή έρευνας σε νευραλγικούς τεχνολογικούς κι επιχειρηματικούς τομείς, οι δραστηριότητες του ELTRUN καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών όσο και στην ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας μέσα από εκπαιδευτικές, συμβουλευτικές και ερευνητικές δράσεις.

Σχετικά με τον ΣΕΚΕΕ
Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές, είναι προσανατολισμένες στη διεθνή αγορά και έχουν παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.sekee.gr

Σχετικά με τις ενώσεις επιχειρηματικών φορέων Athens Σynergies
Στην πρωτοβουλία Athens Σynergies, συμμετέχουν οι συλλογικοί φορείς των καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων, ΣΕΚΕΕ (mobile apps), ΕΝΕΒΗ (μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (αεροδιαστημική), ΗΒιο (Βιοτεχνολογία), η ΕΕΛ/ΛΑΚ (Ανοικτών τεχνολογιών) και η ΕΕΝΕ (startups). Αναπτύσσουν κοινές δράσεις με στόχο την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, τη διεύρυνση της παρουσίας των μελών τους στις διεθνείς αγορές, τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στα επιχειρηματικά κεφάλαια αλλά και τη συνεργασία τους με το αξιόλογο δυναμικό της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Επιδιώκουν επίσης να αναπτύξουν επιχειρηματικές συνέργειες μεταξύ των μελών τους αλλά και με άλλους "παραδοσιακούς" κλάδους της οικονομίας όπου η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Σχετικά με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων
Ο Κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας – INNOVATHENS – είναι μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, στο πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο της Αθήνας με περισσότερες από 700.000 επισκέπτες το χρόνο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός του INNOVATHENS είναι να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός δικτύου όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας www.innovathens.gr .

Περισσότερες Πληροφορίες: Γωγώ Μπαρούφη, 213 010 9300, gmparoufi@yahoo.gr