Το εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας Τα καφέ του δήμου
e-ticketing  Πρόγραμμα 2012
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
07 Οκτ 14
Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το TBEX 2014

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το TBEX 2014

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου
 
Η Αθήνα υποδέχεται τη σπουδαία, διεθνή συνάντηση ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media.
Η διοργάνωση φέτος στην Αθήνα, της μεγάλης διεθνούς συνάντησης εκατοντάδων ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, από περίπου 50 χώρες, αποτελεί σημαντική επιτυχία, και μάλιστα μια χρονιά που – όπως δείχνουν τα στοιχεία του οκταμήνου - η ελληνική πρωτεύουσα επιστρέφει δυναμικά στον διεθνή τουριστικό χάρτη.
Η διοργάνωση Travel Bloggers ExchangeTBEX Europe 2014 πραγματοποιείται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στις 23 - 25 Οκτωβρίου, από τον δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Τουρισμού, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων, (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB).  Συνδιοργανωτής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).
Η παρουσία για τέσσερις μέρες στην Αθήνα, εκατοντάδων ταξιδιωτικών bloggerς, τουριστικών συντακτών, συγγραφέων, παραγόντων και επαγγελματιών της διεθνούς τουριστικής αγοράς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη της ελληνικής πρωτεύουσας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό, διεθνώς. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό media fam trip που έχει μέχρι σήμερα φιλοξενήσει η πόλη.
Η Αθήνα θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες στην μεγάλη τουριστική διοργάνωση με μια σειρά από ευρηματικά και πολύπτυχα προγράμματα φιλοξενίας, εκδηλώσεις, δράσεις εξοικείωσης και χορηγιών
Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, την πρώτη ημέρα του TBEX Europe 2014 στις 23 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων - ACVB, με τη συνεργασία της Frontstage και το Αθηνόραμα, η εκδήλωση καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στον χώρο “Τεχνόπολις” του δήμου Αθηναίων. Θα διαμορφωθεί ένας πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας καθώς και Πολιτισμού και Αναψυχής, όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκθέσεις με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ , προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δοκιμές Ελληνικών γεύσεων από το Farmer’s Republic, Μάνη-Μάνη, Aleria και Νομαδική Κουζίνα καθώς και Ελληνικών κρασιών.
Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, θα γίνει η εκδήλωση του μεγάλου διεθνή χορηγού του TBEX 2014 (Expedia) ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών & με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της "Pandrossou Street Market"  οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Party, με φαγητό, ποτά καθώς και μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων - ΟΠΑΝΔΑ και με την συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η βραδιά θα κλείσει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.
Για τους συμμετέχοντες στο TBEX Europe 2014, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στο site που δημιoύργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS το ACVB http://tbex.thisisathens.org - προκειμένου οι δημοσιογράφοι & bloggers, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, να επισκεφτούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της πόλης,  προωθώντας, μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό της προϊόν.
Μετά την ολοκλήρωση του TBEX, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα διοργανωθούν fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πήλιο/Βόλο, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα,  το TCB στη Θεσσαλονίκη καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από την Louis Cruises.
Εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης. Συνδιοργανωτής του TBEX 2014 είναι ο ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετέχουν ως Platinum Χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN AIRLINES καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας-ΟΑΣΑ.
Το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού θα χορηγήσει εισιτήρια για δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει εισιτήρια για όλα τα ΜΜΜ, ο Δ.Α.Α θα χορηγήσει τις κάρτες Athens Spotlight, ο δήμος Καλύμνου σφουγγάρια Καλύμνου, η Mastic spa σαμπουάν και αφρόλουτρα της εταιρείας, o Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μπουκάλια κρασί από τα μέλη του, ο Μαραθώνιος Αθήνας-ΣΕΓΑΣ t-shirts με θεματικά λογότυπα του Μαραθωνίου, η Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων παραχωρεί όλους τους χώρους για την διοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος του ACVB καθώς και τις τσάντες καλωσορίσματος.
Silver Χορηγοί του συνεδρίου μέχρι σήμερα είναι οι εταιρείες: Airtickets.gr, Aqua Vista Hotels, Association of Meteora Tourism Enterprises, Incrediblue, και Porto Carras Grand Resort ενώ λίγες μόνο θέσεις και χορηγικά πακέτα σε προνομιακή τιμή έχουν μείνει διαθέσιμα για το συνέδριο TBEX EUROPE 2014.
Επιπρόσθετα, η KLM/Air France είναι Long Haul Χορηγός, ενώ χορηγοί των ταξιδιών εξοικείωσης, των περιηγήσεων, διάθεση αναψυκτικών/νερών/ποτών καθώς και φιλοξενίας είναι: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, City Link, Θέατρο Δώρα Στράτου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Alternative Athens, Athens Insiders, Athens Walking Tours, Athens Xclusive Designers Week, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Big Olive, Discover Greek Culture, Dopios, Hydraiki-One Day Cruise, Grazy travel, Golf Γλυφάδας, Kastelorizo Group, Key Tours, Louis Cruises, McArthur Glen, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Onassis Cultural Center, Re Think Athens by the Onassis Foundation, Topos Allou Theatre, τα Ξενοδοχεία Grand Bretagne και Divani Meteora καθώς και οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία (μπίρα ΑΛΦΑ) & Λούξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ – η οποία θα διαθέσει αναψυκτικά και χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου .
 
Με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων           
 
H Erasmus είναι ο official DMC Partner για το TBEX EUROPE 2014 στην Αθήνα.
 
Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση του TBEX Europe 2014, διεκδίκησαν και πέτυχαν ο Δήμος Αθηναίων και το ACVB, ύστερα από μία δύσκολη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX America, στις ΗΠΑ.
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών
City of Athens Convention and Visitors Bureau
210 3253123
 
Καλλιόπη Ανδριοπούλου
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
kandriopoulou@developathens.gr
 
Αλεξία Παναγιωτοπούλου
Sales & Marketing Director – ACVB
apanagiotopoulou@athenscvb.gr
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max