Το εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας Τα καφέ του δήμου
e-ticketing  Πρόγραμμα 2012
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
22 Δεκ 11
Ξεναγήσεις στην «Τεχνόπολις»
Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ξεναγήσεις για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΣΔΕ και σπουδαστές σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ στους χώρους του παλαιού εργοστασίου παραγωγής Φωταερίου στο Γκάζι.
Οι ξεναγήσεις αυτές εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια ανάδειξης του βιομηχανικού χαρακτήρα της «Τεχνόπολις» και έχουν ως σκοπό να φέρουν το νεανικό και εφηβικό κοινό σε επαφή με τις εγκαταστάσεις του παλαιού Εργοστασίου Γκαζιού που λειτουργούσε αδιάλειπτα στο χώρο για περίπου ενάμιση αιώνα (1857-1984).
Επίκεντρο των ξεναγήσεων είναι η ιστορία του εργοστασίου και ο τρόπος λειτουργίας του, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία παραγωγής του φωταερίου. Παράλληλα, μέσα από μια διαδρομή στους σημαντικότερους χώρους της «Τεχνόπολις», αναδεικνύεται η σχέση του εργοστασίου με την πόλη της Αθήνας, αλλά και η κοινωνική πλευρά ενός μικρόκοσμου που εκτός από τις βασικές εγκαταστάσεις για την παραγωγή του φωταερίου, διέθετε τραπεζαρία, κουρείο, λουτρά και άλλους βοηθητικούς χώρους.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τις ξεναγήσεις στο χώρο του παλαιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, η ανταπόκριση από την πλευρά των σχολείων ήταν εντυπωσιακή. Μόλις στους δύο πρώτους μήνες εφαρμογής του προγράμματος των ξεναγήσεων, ο χώρος έχει υποδεχτεί πάνω από 800 μαθητές από περίπου 15 σχολεία, κυρίως δημόσια, αλλά και ιδιωτικά, τόσο από την Αθήνα, όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ενδιαφέρον έχει επίσης εκδηλωθεί και από σχολεία της επαρχίας, τα οποία επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα τριήμερων ή πενταήμερων εκδρομών στην Αθήνα την επίσκεψη στο Γκάζι.
Οι ξεναγήσεις θα συνεχιστούν για όλη τη σχολική χρονιά. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους να ανακαλύψουν μια άλλη όψη της «Τεχνόπολις», ίσως διαφορετική από αυτή που ήδη γνωρίζουν.
Σας περιμένουμε λοιπόν για ένα ταξίδι στην ιστορία, αλλά και στην τεχνολογία μιας άλλης εποχής. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3475518, 210 3461589
Fax. 210 3413228
Email: gasmuseum@athens-technopolis.gr
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα

 
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max