Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
07 Αυγ 14
Ολοκληρώθηκε το πρώτο Summer Camp 2014 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Την Παρασκευή 25 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το πρώτο Summer Camp του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. To Summer Camp πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. και εκτυλίχθηκε σε δύο εβδομάδες, από 7 έως 11 Ιουλίου και από 21 έως 25 Ιουλίου, φιλοξενώντας παιδιά από 7 έως 12 ετών.
 
Το πρόγραμμα του Summer Camp ήταν εμπνευσμένο από τις θεματικές που πραγματεύεται το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου, όπως η τεχνολογία, οι μορφές ενέργειας, οι άνθρωποι και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα στάδια παραγωγής ενός προϊόντος, η έννοια της ανακύκλωσης, οι συνθήκες εργασίας, κ.ά. Οι συμμετέχοντες, μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, δημιούργησαν κατασκευές από πηλό με θέμα το εργοστάσιο φωταερίου, έπαιξαν θέατρο εμπνευσμένο από τις συνθήκες εργασίες και τους ανθρώπους που εργάστηκαν κάποτε στο εργοστάσιο, συμμετείχαν σε παιχνίδια αναζήτησης, φωτογράφισαν τα μηχανήματα που τους έκαναν εντύπωση, δημιούργησαν τη δική τους εφημερίδα δίνοντας τη δική τους εκδοχή της ιστορίας του παλιού εργοστασίου φωταερίου.
 
Συνδέοντας την τεχνολογία του παρελθόντος με την τεχνολογία του μέλλοντος, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του camp εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής. Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είχε προμηθευτεί από την εταιρεία Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. δύο είδη ρομπότ, ένα Lego Wedo και ένα Lego Mindstorms (Nxt). Η ομάδα που δούλεψε το Wedo απαρτίζονταν από παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, τα οποία κατασκεύασαν τα εξής ρομποτάκια: cheerful fans, drumming monkey, roaring lion, hungry alligator. Έπειτα, μέσω ειδικού λογισμικού, έθεσαν σε λειτουργία τις κατασκευές τους προγραμματίζοντας μόνοι τους τις κινήσεις και τους ήχους που επιθυμούσαν. Τα μεγαλύτερα παιδιά, 9-12 ετών, συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν ρομπότ Lego Mindstorms (Nxt), προσθέτοντας στο τέλος και αισθητήρες. Οι κινήσεις που προγραμμάτισαν ήταν: απλή κίνηση, κίνηση σε προκαθορισμένο σχήμα, αποφυγή εμποδίων, αναγνώριση τερματισμού, παιχνίδι σε γήπεδο.
 
Στόχος του πρώτου Summer Camp του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου ήταν οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με έναν ιδιαίτερο σύγχρονο και πρωτότυπο μουσειακό χώρο και μέσα από ξεχωριστές δραστηριότητες να διασκεδάσουν στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και να ανακαλύψουν παράλληλα διάφορες πτυχές της τεχνολογικής εξέλιξης.
 
 https://www.youtube.com/watch?v=lrugRldzLec&feature=youtu.be
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max

ΕΠΑ - Χορηγός


Μέλος του