Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
24 Απρ 14
Συνεργασία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου & του Γυμνασίου Οινοφύτων
 Συνεργασία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου & του Γυμνασίου Οινοφύτων στο πρόγραμμα  «Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων Μαθητών»
 
 
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Γυμνάσιο Οινοφύτων συμμετείχαν στην υλοποίηση της Δράσης «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών» του προγράμματος «Εκπαίδευση Αλλοδαπών & Παλιννοστούντων Μαθητών» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Δεκέμβριος 2013-Απρίλιος 2014), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2007-2013). Στόχος της δράσης είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ενός μουσείου και μιας ομάδας μαθητών λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη διαπολιτισμική διάσταση.
 
Οι μαθητές του Γυμνασίου Οινοφύτων (Β΄ Γυμνασίου) είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το μουσείο και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν, να παρατηρήσουν, να διαδράσουν, να ερμηνεύσουν, να συγκρίνουν ένα εργοστάσιο του παρελθόντος με ένα σημερινό εργοστάσιο της περιοχής τους και να κατανοήσουν την έννοια και τη σημασία της βιομηχανικής κληρονομιάς. Αποτελέσματα αυτής της δράσης είναι οι δημιουργίες των μαθητών, όπως η μακέτα του εργοστασίου φωταερίου, ποιήματα για το εργοστάσιο, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, κ.ά. Επίσης, παράχθηκε εκπαιδευτικό υλικό- κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό- που θα διατεθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος (www.diapolis.auth.gr), αλλά και μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων που χειρίζεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
 
Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο υιοθέτησης μίας διευρυμένης εκπαιδευτικής πολιτικής του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου (2013-2014), που ενισχύει και προωθεί προτάσεις και δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική κοινότητα.
 
 
Σχετικά links:
 
https://www.facebook.com/IndustrialGasMuseum
 
https://www.youtube.com/watch?v=OyTWtxYTDVo&feature=youtu.be
 
http://gymoinof.wordpress.com/2014/04/11/%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-9-5-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7/


 
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max

ΕΠΑ - Χορηγός


Μέλος του