Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
18 Μαρ 14
Έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών: «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα»
Έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών:
 «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα»
Παράλληλες Δράσεις

 
Στο πλαίσιό της έκθεσης με τίτλο: «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα» διοργανώνονται με την υποστήριξη του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου/Τεχνόπολη Δήμου ΑΘηναίων και του Συλλόγου κατοίκων Κεραμεικού-Γκάζι-Ρουφ, «Μέγας Αλέξανδρος»,  μία ομιλία και περιήγηση στις συνοικίες της Αθήνας που πραγματεύεται η έκθεση.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19/3/2014, ώρα 18:00, στην αίθουσα όπου φιλοξενείται η έκθεση («Αποθήκη») θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο «Ιστορίες για το Γκαζοχώρι (1880-1980)» από τον ιστορικό-ερευνητή κ. Γιάννη Στογιαννίδη. Δίνεται έτσι μια ευκαιρία για να συζητηθεί η ιστορία μίας από τις παλαιότερες βιομηχανικές συνοικίες της Αθήνας. Οι άνθρωποι, η καθημερινότητα και η οικονομική δραστηριότητα του Γκαζοχωριού - του οικισμού δηλαδή που αναπτύχθηκε γύρω από το εργοστάσιο φωταερίου και συμβίωσε με το εργοστάσιο για περισσότερο από έναν αιώνα- θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της δράσης.
 
Επίσης, το Σάββατο 22/3/2013, ώρα 11:00, ο Σύλλογος κατοίκων Κεραμεικού-Γκάζι-Ρουφ, «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει περιήγηση στις συνοικίες του Γκαζιού, του Κεραμεικού, του Ρουφ και του Βοτανικού. Μια βόλτα στο χρόνο, σε επιλεγμένα σημεία, θα φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά και σε άμεση επαφή με την τοπική μας ιστορία άλλα και θα θίξει ενδιαφέρουσες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Σημείο εκκίνησης είναι η είσοδος στην Τεχνόπολη επί της Πειραιώς (Πειραιώς 100, Γκάζι)
 
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου:
210 3475535
Η έκθεση συνεχίζεται ως την Κυριακή 23/3/2014
 
ώρες λειτουργίας:
καθημερινές: 15.00-19.00
Σάββατο και Κυριακή: 11.00-19.00  
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max

ΕΠΑ - Χορηγός


Μέλος του