Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
12 Μαρ 14
Παράταση Διαγωνισμού Συγγραφής & Παράστασης Θεατρικών Μονολόγων
Παράταση Διαγωνισμού Συγγραφής & Παράστασης Θεατρικών Μονολόγων
με θέμα: «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου»
 
 
 
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους του διαγωνισμού «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου» ότι δίνεται παράταση στην τελική ημερομηνία για την υποβολή των μονολόγων. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τους μονολόγους μέχρι τις 4/4/2014 μόνο σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 23:59μμ., χωρίς να αναγράφεται το όνομά τους. Τα στοιχεία των καλλιτεχνών θα αναγράφονται στη φόρμα που θα σταλεί ηλεκτρονικά μαζί με το μονόλογο.
 
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Α.Ε. ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης μουσειολογίας και υιοθετώντας μία διευρυμένη νέα εκπαιδευτική πολιτική, ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό συνδυάζοντας τη μουσειακή εμπειρία με την καλλιτεχνική δημιουργία και  εφαρμόζει «Το θέατρο στο Μουσείο» (Museum Theatre). Πρόκειται για την παράσταση θεατρικών μονολόγων, που θα έχουν γράψει και προετοιμάσει θεατρικές ομάδες/καλλιτέχνες, γύρω από τα θέματα που πραγματεύεται το μουσείο. Θα είναι μια διαφορετική ερμηνευτική προσέγγιση, όχι όμως από την πλευρά των ειδικών, ιστορικών, μουσειολόγων, αρχαιολόγων, κ.λπ., αλλά από την πλευρά των καλλιτεχνών.
 
Οι οκτώ (8) καλύτεροι μονόλογοι, που θα προκύψουν έπειτα από διαγωνισμό, θα παρασταθούν στους χώρους της Τεχνόπολης.


Θεματική των μονολόγων:

H θεματική των θεατρικών μονολόγων θα πρέπει να είναι εμπνευσμένη από το παλαιό εργοστάσιο Φωταερίου (π.χ. οι άνθρωποι που εργάστηκαν στο εργοστάσιο, οι συνθήκες εργασίας, οι συνθήκες διαβίωσης στο Γκάζι, οι προσπάθειες επιχειρηματικότητας, τα τεχνολογικά επιτεύγματα, κ.ά.)

 Για την πληρέστερη κατανόηση της θεματικής του μουσείου, θα δοθεί στις ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ένα κείμενο με πληροφορίες για το εργοστάσιο φωταερίου και θα μπορούν, κατόπιν συνεννόησης, να επισκεφτούν και να περιηγηθούν τους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.
 
Σε ποιους απευθύνεται ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε θεατρικές ομάδες ή / και σε μεμονωμένους καλλιτέχνες που θα γράψουν και θα ανεβάσουν έναν μονόλογο. Συνεπώς, απαιτούνται δυνατότητες θεατρικής γραφής, σκηνοθεσίας, υποκριτικής.

 Διάρκεια
Η διάρκεια των μονολόγων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον είκοσι λεπτά και να μην ξεπερνά τη μισή ώρα.

 
Παραστάσεις & Χρηματικό Έπαθλο
 
 Οι καλύτεροι οκτώ (8) μονόλογοι που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν το διήμερο 14/5 - 15/5/2014 στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων 2014, που έχει ως θέμα για το φετινό εορτασμό: «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».
 
Στο τέλος της κάθε μέρας το κοινό θα ψηφίσει την καλύτερη παράσταση μονόλογου της ημέρας. Τέλος, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα κρίνει ποια από τις δύο καλύτερες παραστάσεις που ψήφισε το κοινό θα λάβει το χρηματικό έπαθλο (1000€).
 
Υποβολή
Οι θεατρικές ομάδες / μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα πρέπει να υποβάλουν απαραιτήτως  ηλεκτρονικά μέχρι  τις 4 Απριλίου 2014
  • το μονόλογο (θεατρικό κείμενο) χωρίς να αναγράφεται το όνομά τους και
  • τη φόρμα συμμετοχής στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία τους (όνομα καλλιτέχνη/ομάδας, στοιχεία επικοινωνίας/τηλέφωνο, email, διεύθυνση, τίτλος έργου, κ.λπ.) και μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.
 
Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα λάβει στα χέρια της τους μονολόγους, χωρίς να αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα. Τα στοιχεία θα βρίσκονται στη διάθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που θα τα αποκαλύψει όταν πλέον η Επιτροπή Αξιολόγησης επιλέξει τους οκτώ (8) καλύτερους μονολόγους που θα παρασταθούν.
 
Οι υποβολές των μονολόγων θα γίνουν απαραιτήτως ηλεκτρονικά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση με την ένδειξη για το διαγωνισμό: «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου»:
 
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
 
Επιτροπή Αξιολόγησης
Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από την κα Γκαζή Ανδρομάχη, (μουσειολόγος, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Παν/μίου), την κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη (Θεατρολόγος- σκηνοθέτης) και την κα Λαρίσα Βέργου (Ηθοποιός & Tακτικό μέλος στο Δ.Σ του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α - Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).
 
Σημαντικές Ημερομηνίες
 
Υποβολές μονολόγων: 1/3/2014 – 4/4/2014
Αποτελέσματα οκτώ καλύτερων μονολόγων που θα κληθούν για παράσταση: 9/4/2014
Παραστάσεις μονολόγων στους χώρους του ΒΜΦ: 14/5/2014 - 15/5/2014
Τελικά Αποτελέσματα: 15/5/2014
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210-3475535, fax. 210 3413228, email: gasmuseum@athens-technopolis.gr (υπεύθυνη: Δέσποινα Ανδριοπούλου, Μουσειολόγος-Μουσειοπαιδαγωγός στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου).

social.toolbar.min dsocial.toolbar.max

ΕΠΑ - Χορηγός


Μέλος του