Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
12 Σεπ 13
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013
Οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το 1991 υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και πραγματοποιείται μέσα στο Σεπτέμβριο. Πρόκειται, για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό στον τομέα του πολιτισμού, στον οποίο συμμετέχουν και οι 50 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού.
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με αφορμή την ευρωπαϊκή αυτή γιορτή και αποτελώντας ένα από τα νεότερα μνημεία της χώρας που μόλις πρόσφατα έγιναν προσβάσιμα στο ελληνικό κοινό, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Παράλληλα εναρμονίζοντας το πρόγραμμά του με τη φετινή θεματική του εορτασμού που είναι τα «Πρόσωπα του Χρόνου», διοργανώνει δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις για το εργοστάσιο φωταερίου επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού στους ανθρώπους που συνέδεσαν τη ζωή τους με την ιστορία του εργοστασίου. Αναφορές στους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς, στους εφευρέτες και τους μηχανικούς, αλλά και στους απλούς εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής θα δώσουν μια άλλη χροιά στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων εκείνες τις ημέρες.
Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου του μουσείου (10.00-18.00) θα πραγματοποιούνται συνεχώς προβολές αρχειακού υλικού με θέμα τους ανθρώπους του εργοστασίου, τη γραμμή παραγωγής και τις συνθήκες εργασίας, στο κτίριο του Ν. Υδαταερίου.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων:
Σάββατο, 28 και Κυριακή, 29.9.2013 (κατόπιν τηλεφωνικών κρατήσεων): 12.00 & 13.00 στο τηλ : 210 3475535
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max

ΕΠΑ - Χορηγός


Μέλος του