Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
29 Αυγ 13
Ξεναγήσεις για σχολεία
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει ξεναγήσεις για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ., Σ.Δ.Ε., σπουδαστές Ι.Ε.Κ. και ΕΠΑ.Σ. στους χώρους του παλαιού εργοστασίου παραγωγής φωταερίου στο Γκάζι.
Οι ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά και συμπληρωματικά με μια ποικιλία θεμάτων που διδάσκονται οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Μέσα από τη γνωριμία της ιστορίας και της τεχνολογίας του εργοστασίου, μαθήματα όπως η νεότερη και σύγχρονη ιστορία, η τεχνολογία, η χημεία, η φυσική κ.ά. παίρνουν άλλη διάσταση και εφαρμογή, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των μαθητών και κάνοντας πιο ευχάριστη τη μάθηση. 
Κατά τα δύο προηγούμενα έτη, περισσότεροι από 14.000 μαθητές και σπουδαστές, τόσο από την Αθήνα, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. 
Οι ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 24 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν όλη τη σχολική περίοδο, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας.
Παράλληλα, θα προσφέρονται και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-10 ετών κατόπιν συνεννόησης.
Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
210 3475535, 210 3461589, fax. 210 3413228
Email: gasmuseum@athens-technopolis.gr
 
Πρόγραμμα  ξεναγήσεων
Ημέρες: Τρίτη με Παρασκευή
Ώρες: 10.00-15.00
(απογευματινές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης)
Διάρκεια: 50-60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 1 ευρώ/ άτομο
Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 25
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max

ΕΠΑ - Χορηγός


Μέλος του