Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
18 Ιουν 13
Επίσκεψη μελών της Europa Nostra στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Μέλη της Europa Nostra, του πανευρωπαϊκού δικτύου φορέων προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, επισκέφτηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ξεναγήθηκαν στο χώρο του παλαιού εργοστασίου φωταερίου και γνώρισαν το μοναδικό επισκέψιμο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς της Αθήνας. Η επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Europa Nostra, το οποίο φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 13-16 Ιουνίου 2013 και περιελάμβανε επισκέψεις στα σημαντικότερα μνημεία της πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.
Αποκορύφωμα του συνεδρίου ήταν η πανηγυρική τελετή απονομής των βραβείων ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς (Europa Nostra Awards 2013) στο Ηρώδειο στις 16 Ιουνίου. Στην εκδήλωση η Ελλάδα είχε την τιμητική της, καθώς έλαβε δύο βραβεία για το πρόγραμμα αποκατάστασης του κεντρικού κτιρίου των Προπυλαίων και για την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Ε.Σ.Μ.Α.).
Η διοργάνωση του συνεδρίου και της τελετής απονομής των βραβείων έγινε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια.
 
Link: http://www.europanostra.org/
social.toolbar.min dsocial.toolbar.max

ΕΠΑ - Χορηγός


Μέλος του