Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Τα νέα του μουσείου
14 Μαϊ 13
Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Στις 12 Μαΐου το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιόρτασε για δεύτερη χρονιά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων οργανώνοντας μια σειρά δράσεων με ελεύθερη είσοδο για όλη την ημέρα. 
Οι δράσεις περιλάμβαναν ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και ανάβαση στον Πύργο του Νέου Υδαταερίου, στο ψηλότερο κτίριο του εργοστασίου, που άνοιξε για το κοινό ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα. Εκεί, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την πανοραμική θέα του εργοστασίου, το Λυκαβηττό, την Ακρόπολη και τους γύρω λόφους, καθώς και τα δυτικά προάστια της Αθήνας, τον Πειραιά μέχρι και τη θάλασσα. 
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, κάτι που οδήγησε στον προγραμματισμό μιας επιπλέον ανάβασης στον Πύργο την ώρα της δύσης του ήλιου.
Εκτός από την απολαυστική θέα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την παραγωγή του υδαταερίου, η οποία ήταν συμπληρωματική της παραγωγής του φωταερίου, μέσα από τα αυθεντικά μηχανήματα που σώζονται σχεδόν στο σύνολό τους.
Θυμίζουμε ότι στο ισόγειο του κτιρίου του Νέου Υδαταερίου στεγάζεται το πωλητήριο του Μουσείου, καθώς και η αίθουσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ανάμεσα στα μηχανήματα, προβάλλονται ταινίες για το εργοστάσιο και το φωταέριο που καλύπτουν την χρονική περίοδο από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και τη δεκαετία του 1980.
                                                                                                         
Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων δεν θα ήταν δυνατός χωρίς τους εθελοντές του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που για μια ακόμα φορά με ζήλο και ενθουσιασμό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχημένη διοργάνωση των δράσεων.


social.toolbar.min dsocial.toolbar.max





ΕΠΑ - Χορηγός














Μέλος του