Πως
μπορείτε να βοηθήσετε


 
Γνωρίζετε ...
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας
Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική του διάσταση προσφέρει για το σχολικό έτος 2014-2015 μία σειρά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων (από 5 έως 18 ετών). Μέσα από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: «Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο Γκάζι», «Το μυστήριο του Φωταερίου», «Το κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού», «Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται», «Παράγουμε ΜΑΖΙ-κά», «Το εργοστάσιο + εμείς», «Δώσε τα Φώτα σου!», «Μην το πετάξεις!», κ.ά, οι συμμετέχοντες λειτουργούν ομαδικά και ενεργοποιούν τη φαντασία τους, ανακαλύπτοντας, μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων, την ιστορία και τη σημασία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας και έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά, η τεχνολογία, η γραμμή παραγωγής, η επιχειρηματικότητα, η ανακύκλωση, κ.ά. 
 
Επιπλέον, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει ξεναγήσεις για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ., Σ.Δ.Ε., σπουδαστές Ι.Ε.Κ. και ΕΠΑ.Σ. στους χώρους του παλαιού εργοστασίου παραγωγής φωταερίου στο Γκάζι, που λειτουργούν συνδυαστικά με μια ποικιλία θεμάτων που διδάσκονται οι μαθητές των τάξεων αυτών. Μέσα από τη γνωριμία της ιστορίας και της τεχνολογίας του εργοστασίου, μαθήματα όπως η νεότερη και σύγχρονη ιστορία, η τεχνολογία, η χημεία, η φυσική κ.ά. παίρνουν άλλη διάσταση και εφαρμογή, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των μαθητών και κάνοντας πιο ευχάριστη τη μάθηση. 
 
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι Ξεναγήσεις για το σχολικό/ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν όλη τη σχολική(ακαδημαϊκή) περίοδο, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας.


Επιπλέον πληροφορίες:
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Για αναλυτικές πληροφορίες για κάθε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στο φυλλάδιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
Ημέρες: Δευτέρα με Παρασκευή
Έναρξη: 09.30
Διάρκεια: 50 - 90 λεπτά (ανάλογα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
Κόστος συμμετοχής: 2,5€-5€/ άτομο (ανάλογα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 25
 
 
Ξεναγήσεις:
Ημέρες: Τρίτη με Παρασκευή
Έναρξη: 10.00
(απογευματινές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης)
Διάρκεια: 50-60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 1 ευρώ/ άτομο
Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 25
 
Για κρατήσεις από 2/9 μπορείτε να επικοινωνήσετε στα:
τηλ. 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518 fax. 210 3413228
Με email: gasmuseum@athens-technopolis.gr ή να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής σχολικών ομάδων.


Προσοχή: Για τη διαδικασία κράτησης και την οργάνωση της επίσκεψης συμβουλευτείτε τον  οδηγό σχολικών επισκέψεων.
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη:
Φόρμα συμμετοχής σχολικών ομάδων και στείλτε τη ηλεκτρονικά στο mail του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου: gasmuseum@athens-technopolis.gr
 
Για να επιβεβαιώσετε την επίσκεψη σχολικών ομάδων, συμπληρώστε τη:
Φόρμα επιβεβαίωσης σχολικής επίσκεψης και στείλτε τη ηλεκτρονικά στο mail του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου: gasmuseum@athens-technopolis.gr
 
 
Προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές
 Δημοτικού (Ε΄-Στ΄ τάξη):
1.    Παραγωγή Φωταερίου.pdf
2.    Σταυρόλεξο_Δημοτικό.pdf
Γυμνασίου:
1.    Αεριοφυλάκια.pdf
2.    Δραστηριότητα_Γυμνάσιο.pdf
Λυκείου:
Βιομηχανική κληρονομιά_Λύκειο.pdf
 
Προσεχώς θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μουσείου, περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό γα μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, εκπαιδευτικούς και οικογένειες.

Επιστροφή