Μενού
Δημιουργική Μάθηση 2017-2018
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, έχοντας υποδεχτεί ήδη περισσότερους από 40.000 μαθητές, ανοίγει τις πόρτες του, για ακόμη μία χρονιά, σε σχολεία όλης της χώρας παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υπόσχεται να μας συναρπάσει.

Μέσα από τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, αλλά και νέα, όπως και μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, μαθαίνουμε, συνεργαζόμαστε, διασκεδάζουμε και ανακαλύπτουμε όλοι μαζί ένα από τα πιο σπάνια βιομηχανικά μνημεία της Ευρώπης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας.
 
Τι νέο έρχεται φέτος;
 
Για πρώτη χρονιά, οι μαθητές «τρυπώνουν» στο παλιό εργοστάσιο με έναν… παράξενο ξεναγό, τον Ορέστη τον ποντικό, στη διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στην τεχνική του museum theatre συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και πρακτικές. Ακόμη, σας παρουσιάζουμε ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στη βιομηχανική παραγωγή, με τίτλο ’Έχω μια ιδέα!, στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν από το μηδέν, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα τρισδιάστατο προϊόν. Εγκαινιάζουμε, παράλληλα, τη συνεργασία μας με την εκπαιδευτική ομάδα

Βιώνω, Μαθαίνω, Δημιουργώ, η οποία έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Αλλά το highlight του φετινού μας προγράμματος είναι η περιοδική έκθεση 160 χρόνια made in Greece. Η καινοτομία στην ελληνική βιομηχανία, που θα παρουσιαστεί στην Τεχνόπολη από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, και οι δράσεις που την πλαισιώνουν. Με αφορμή την έκθεση, ταξιδεύουμε στο χρόνο και στις καινοτομίες που έχει να επιδείξει η ελληνική βιομηχανία από το 1860 έως το 1970, κάνουμε μία βόλτα Από το χωράφι… στο ράφι και ανακαλύπτουμε ότι μία διαφήμιση είναι χίλιες λέξεις.

Σας περιμένουμε!
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων:

Σχολικές Ομάδες

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:
213 0109325, 213 0109300
gasmuseum@athens-technopolis.gr