Το εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας Τα καφέ του δήμου
e-ticketing  Πρόγραμμα 2012
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας

Easter Camp στο ΒΜΦ

Easter Camp στο ΒΜΦ
 
Ημερομηνία : 22/04/2019 - 24/04/2019
Έναρξη : 08:30
Λήξη : 14:30
Χώρος - Αίθουσα : Αεριοφυλάκιο 2 (Δ4) , Νέοι Φούρνοι (Δ7) , Κεντρική Αυλή , Προαύλιο αίθουσας - Μηχανουργείο (Δ12) , Νέο Υδαταέριο
Είδος εκδήλωσης : Για παιδιά
 


Easter Camp στο ΒΜΦ

Λίγο πριν το Πάσχα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδιάζει
ένα συναρπαστικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους


Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα, αλλά και ποιος δεν έχει όρεξη για εικαστικά παιχνίδια, μουσική, χορό και ακροβατικά; Το Easter Camp έρχεται στο ΒΜΦ!
 
Από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ.Τετάρτη 24.04, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα με συναρπαστικές δράσεις αυστηρά για παιδιά! Για τρεις ολόκληρες μέρες, ξυπνάμε νωρίς, αλλά δεν πάμε σχολείο. Πάμε στην Τεχνόπολη! Εκεί, χαιρόμαστε τις ανοιξιάτικες μέρες μέσα από ένα πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων, κάνουμε νέους φίλους, ακονίζουμε τη φαντασία μας στο Skywalk και στην παιδική χαρά, και φυσικά διασκεδάζουμε!

Ακόμη, μαζί με καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς, μαθαίνουμε χιπ-χοπ, κάνουμε ακροβατικά σαν να είμαστε στο τσίρκο, εμπνεόμαστε από τον διάσημο καλλιτέχνη Keith Haring και ζωγραφίζουμε ευφάνταστες φιγούρες, χορεύουμε ανέμελα στην αυλή του παλιού εργοστασίου, λύνουμε γρίφους, εξιχνιάζουμε μυστήρια και ανακαλύπτουμε κρυμμένα μυστικά στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης.
Για παιδιά από 7 έως 10 ετών, από τις 8.30 το πρωί ως τις 14.30 το απόγευμα!

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από 1 έως 3 ημέρες!

Δηλώστε συμμετοχή άμεσα!

Πώς περνάμε την ημέρα μας στο Easter Camp;

Δευτέρα 22.04 – Τετάρτη 24.04 
8:30-9:00 | Προσέλευση  
Η μέρα μας ξεκινάει!

9:00-10:00 | Ομαδικά Παιχνίδια
Οι ομάδες, μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, στην Κεντρική αυλή, το υπερσύγχρονο Skywalk και στην παιδική χαρά, για να ξεκινήσει η μέρα μας όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

10:00-10.30 |  Δεκατιανό
Με τόσο παιχνίδι πεινάσαμε λίγο... Μήπως να φάμε κάτι για να συνεχίσουμε; 

10:30-11:30 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Εργαστήρια*
Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.

Μ. Δευτέρα 22.04 - 1, 2, 3… χιπ χοπ!

Μ. Τρίτη 23.04 - Ακροβατώντας

Μ. Τετάρτη 24.04 - Χορεύουμε;


11:30-12:30 | Ελαφρύ Γεύμα
*Προσφέρεται από τη διοργάνωση

Πεινάσαμε ξανά... Το Easter Camp προσφέρει καθημερινά στους μικρούς μας φίλους πεντανόστιμα σνακς και ελαφριά γεύματα, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά.

12:30-13:30 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εργαστήρια συνεχίζονται...

Μ. Δευτέρα 22.04 - Έγκλημα στον Πύργο
Μ. Τρίτη 23.04 - Πολύχρωμα αποτυπώματα
Μ. Τετάρτη 24.04 - Μάντεψε ποιος!


13:30-14:00 | Ομαδικά Παιχνίδια
Παίζουμε; Επιτραπέζια και άλλα ομαδικά παιχνίδια για όλες και όλους!
14:00-14:30 |  Αποχώρηση
 

*Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Εργαστήρια
Μ. Δευτέρα 22.04

-       1, 2, 3… χιπ χοπ!
Εργαστήριο χορού από την ομάδα Artfygio
Τι γίνεται όταν μια χορευτική τέχνη του δρόμου συναντά τη φαντασία;
Μέσα από τους ρυθμούς του χιπ χοπ, οι μικροί μας φίλοι εκφράζονται και δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές χορογραφίες. Ρυθμός, μουσική, ομαδικό πνεύμα και εκτόνωση βρίσκουν καταφύγιο στην τέχνη του χιπ-χοπ. Ένας χορός για όλες και όλους, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε πρότερη γνώση χορού.
1, 2, 3! Χιπ-χοπ… ξεκινάμε!
 
-       Έγκλημα στον Πύργο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μυστηρίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Παρασκευή και 13 του 1952... Κάτι ύποπτο συμβαίνει στον Πύργο του παλιού εργοστασίου!
Ένα τρομερό μυστήριο περιμένει τη λύση του στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης. Μέσα από γρίφους και κρυμμένα ένοχα μυστικά, οι μικροί μας φίλοι εξιχνιάζουν ένα τρομερό έγκλημα του 1952, βοηθώντας τη διεθνούς φήμης ντετέκτιβ, κυρία Ελιάντες.
 
Μ. Τρίτη 23.04
 
-       Ακροβατώντας
 
Εργαστήριο ακροβατικών από την ομάδα Circus Athens
 
Σου αρέσει το τσίρκο; Δοκίμασες ποτέ να περπατήσεις σε ξυλοπόδαρα;
 
Με μπάλες, κορίνες, κρίκους, μονοποδήλατα  και… όχι μόνο, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν την τέχνη των ζογκλέρ, της επιδέξιας χρήσης των αντικειμένων και της ισορροπίας και ταξιδεύουν στον θαυμαστό κόσμο του τσίρκο.
 
-       Πολύχρωμα αποτυπώματα
Εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου
Τι σχέση έχει ο χορός με τη ζωγραφική; Τι σχήμα μπορεί να έχει το σώμα μας; Και όταν χορεύουμε τι αποτύπωμα αφήνουμε;
Γνωρίζουμε τις φιγούρες του διάσημου ζωγράφου Keith Haring, εμπνεόμαστε από το έργο του και φτιάχνουμε τις δικές μας φιγούρες που χορεύουν. Στη συνέχεια, παίρνουμε χρώματα και αφήνουμε το δικό μας πολύχρωμο αποτύπωμα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Τα πολύχρωμα αποτυπώματα μας θα τα κρεμάσουμε στον Πύργο του Νέου Υδαταερίου βάζοντας χρώμα στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης.

Μ. Τετάρτη 24.04
 
-       Χορεύουμε;
Εργαστήριο χορού και κίνησης από την ομάδα Artfygio
Έχεις χορέψει ποτέ στην αυλή του παλιού εργοστασίου;
Τα παιδιά μυούνται στο μαγικό κόσμο του σύγχρονου χορού μέσα από τον αυτοσχεδιασμό! Δουλεύουν το σώμα τους μέσω της μεθοδολογίας του έντεχνου χορού με έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος, στην ενδυνάμωση και στην ανάπτυξη της ευελιξίας. Οι μικροί μας φίλοι χορογραφούν και χορογραφούνται σε ρυθμούς που οι ίδιοι επιλέγουν και πάνω από όλα...διασκεδάζουν.
 
-       Μάντεψε ποιος!
Ένα κυνήγι θησαυρού μέσα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου που θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο!
Οι μικροί μας φίλοι με βοηθούς τους έναν χάρτη, τη συνεργασία, την παρατηρητικότητα και την ταχύτητα, λύνουν γρίφους και ανακαλύπτουν κρυμμένα μυστικά μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Ο στόχος ένας και δύσκολος: να ανακαλύψουν το όνομα ενός εργαζομένου. Θα τα καταφέρουμε;

 
10+1 λόγοι που γονείς και παιδιά θα λατρέψουν το Easter Camp στο ΒΜΦ

Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη δημιουργικά παιχνίδια, εικαστικά προγράμματα, χορό και συναρπαστικές δραστηριότητες έρχεται, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, στο κέντρο της πόλης! Το σκέφτεστε ακόμη; Έχουμε 10+1 λόγους που θα σας πείσουν και θα σας κάνουν να λατρέψετε το Easter Camp στο ΒΜΦ:
 
1.    Θα απασχολούνται δημιουργικά και παράλληλα θα απολαμβάνουν τις ανοιξιάτικες μέρες στη φανταστική αυλή του παλιού εργοστασίου!

2.    Δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα αφού τα παιδιά θα είναι σε χέρια… έμπειρων παιδαγωγών.

3.    Θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και θα αναπτύξουν την αίσθηση της ομαδικότητας μέσα από εικαστικά παιχνίδια, επιτραπέζια και φυσικά… θα κάνουν νέους φίλους!

4.    Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να το παρακολουθήσουν από 1 έως 3 ημέρες, ανάλογα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

5.    Θα χορέψουν ανέμελα στους υπαίθριους χώρους της Τεχνόπολης και μαζί με την ομάδα του Artfygio θα μάθουν χιπ-χοπ τη Μ. Δευτέρα 22.04 και σύγχρονο χορό τη Μ. Τετάρτη 24.04. Δύο εργαστήρια γεμάτα ρυθμό, μουσική, εκτόνωση και μοναδικές χορογραφίες!

6.    Θα ανακαλύψουν το θαυμαστό κόσμο του τσίρκο με τη βοήθεια έμπειρων ζογκλέρ και θα παίξουν με μπάλες, κορίνες, κρίκους και μονοποδήλατα! Πότε; Τη Μ. Τρίτη 23.04 στο εργαστήριο ακροβατικών από την ομάδα Circus Athens.

7.    Θα εμπνευστούν από φιγούρες του διάσημου καλλιτέχνη Keith Haring και θα ζωγραφίσουν αφήνοντας Πολύχρωμα Αποτυπώματα, τη Μ. Τρίτη 23.04.

8.    Θα λατρέψουν το SkyWalk, το υπερσύγχρονο, πιστοποιημένο και απόλυτα ασφαλές action park. Οι αιωρούμενες γέφυρες, η τσουλήθρα-τούνελ και τα παρατηρητήριά του θα συναρπάσουν τους μικρούς μας φίλους!

9.    Θα ακονίσουν τη φαντασία τους λύνοντας γρίφους, εξιχνιάζοντας μυστήρια και αναζητώντας… θησαυρούς! Τη Μ. Δευτέρα 22.04, ανεβαίνουν στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης και ανακαλύπτουν ένα συγκλονιστικό έγκλημα στον Πύργο. Τη Μ. Τετάρτη 24.04 επιστρατεύουν την παρατηρητικότητά τους κι αναζητούν το κρυμμένο όνομα ενός παλιού εργαζομένου του εργοστασίου φωταερίου  προσπαθώντας να… μαντέψουν ποιος!

10. Το Easter Camp βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ανεξαρτήτως κίνησης. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε να μετακινηθείτε με το μετρό! Βρισκόμαστε 2 λεπτά μακριά από τη στάση Κεραμεικός (μπλε γραμμή)!

+1 : Θα πάρουν μια μικρή γεύση για όλα τα συναρπαστικά που θα συμβούν το καλοκαίρι στο Summer Camp στην Τεχνόπολη και θα ανυπομονούν να ξαναέρθουν!
 
Extra tip: Οι χώροι της Τεχνόπολης και η νέα αισθητηριακή διαδρομή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου αποτελούν μια συναρπαστική ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου.
 

Πληροφορίες
*Για παιδιά από 7 έως 10 ετών
Ημερομηνίες: Δευτέρα 22 έως Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
Ώρες: 8.30 – 14.30

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από 1 έως 3 ημέρες!
Κόστος συμμετοχής για τις 3 ημέρες: 60 ευρώ/παιδί
Κόστος συμμετοχής για 1 ημέρα: 20 ευρώ/παιδί
Ρωτήστε μας για τις εκπτώσεις στα αδερφάκια!
*Παρέχεται καθημερινά ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.
Έναρξη κρατήσεων από 13.03.2019
Κρατήσεις θέσεων & περισσότερες πληροφορίες:
213 0109325
Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-17:00