Το εργοστάσιο Φωταερίου της Αθήνας Τα καφέ του δήμου
e-ticketing  Πρόγραμμα 2012
Newsletter
Καταχωρίστε το email σας

“Ashoka Visionary Program in the Mediterranean” @ INNOVATHENS

“Ashoka Visionary Program in the Mediterranean”  @ INNOVATHENS
 
Ημερομηνία : 27/03/2019
Έναρξη : 18:00
Χώρος - Αίθουσα : Αεριοφυλάκιο 2 (Δ4)
Είδος εκδήλωσης : Επιχειρηματικότητα
  
 “Ashoka Visionary Program in the Mediterranean”
@ INNOVATHENS

 
Η πρωτοβουλία της Ashoka πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με συμμετέχοντες από όλη τη Μεσόγειο
 
Η Ashoka, το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως, ξεκινάει το πρόγραμμα “Ashoka Visionary Program in the Mediterranean” που απευθύνεται σε στελέχη κοινωνικών επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και οργανισμών από όλη τη Μεσόγειο. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει τα εφόδια στους συμμετέχοντες να ενδυναμώσουν τον οργανισμό τους, δημιουργώντας λύσεις σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.
 
Με αφορμή την έναρξη του “Ashoka Visionary Program in the Mediterranean”, η Ashoka θα διοργανώσει διαδραστική εκδήλωση κοινωνικής καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο χώρο του INNOVATHENS powered by Samsung, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Κοινωνικοί καινοτόμοι του δικτύου Ashoka και συμμετέχοντες του προγράμματος, θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα συνομιλήσουν με το ελληνικό κοινό, δημιουργώντας ευκαιρίες για συνεργασία και βελτίωση της κοινωνίας.
 
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Arnoud Raskin, Ashoka Fellow, κοινωνικός επιχειρηματίας, διεθνής ομιλητής και συγγραφέας του βιβλίου “StreetwiZe", ο οποίος θα μιλήσει για το «Τι μπορεί να διδάξει ένα παιδί που ζει στο δρόμο σε έναν CEO;». Ο Arnoud Raskin μέσα από την κοινωνική του επιχείρηση “StreetwiZe” αξιοποιεί τις δεξιότητες των παιδιών που ζουν στο δρόμο για να εκπαιδεύσει στελέχη επιχειρήσεων. Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας Mobile School έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες παιδιά που ζουν στο δρόμο, ενδυναμώνοντάς τα να ενσωματωθούν στις κοινωνίες τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Η “StreetwiΖe” βρίσκεται αυτή την στιγμή σε 26 χώρες, σε 4 ηπείρους.
 
Πότε; Τετάρτη 27 Μαρτίου, 6 μ.μ.
Που; INNOVATHENS powered by Samsung, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Γλώσσα Διεξαγωγής: Αγγλική
 
Υποστηρικτής προγράμματος:
Athens Digital Lab
 
Περισσότερες πληροφορίες για την Ashoka
Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.
Η Ashoka δραστηριοποιείται σε 92 χώρες και έχει υποστηρίξει και εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυό της πάνω απο 3.500 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες (Αshoka Fellows), μεταξύ των οποίων και δύο κατόχους βραβείων Νόμπελ Ειρήνης (Kailash Satyarthi και Mohammad Yunus) αλλά και ο ιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales.
Το όραμα της Ashoka είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες όλου του κόσμου να σκέφτονται και να δρουν ως φορείς αλλαγής - Everyone a changemaker.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για τους δημοσιογράφους, παρακαλώ επικοινωνήστε με την VALUECOM, κα Κορίνα Καλπακή, 210 3252103 (εσωτ. 131), korina_kalpaki@valuecom.gr